fbpx

Blog

Meerdere links in je Insta-bio? Maak in enkele minuten je eigen landingspagina

meerdere links in je insta bio

Instagram is een handig platform om je YouTube video te promoten, te linken naar dat toffe nieuwe blog of om te verwijzen naar je portfolio of website. Als je meer dan 10.000 Instagram volgers hebt kun je dit makkelijk doen door een ‘Swipe up’ toe te voegen aan je Stories, maar als je nog niet gezegend bent met zo’n groot aantal volgers is dit helaas (nog) geen optie. Een gemiddeld account moet het doen met een verwijzing naar de ‘link in bio’. Het nadeel? Je kunt er maar één link in kwijt, waardoor je regelmatig moet switchen. Maar wist je dat er ook makkelijke manieren zijn om meerdere links in je Insta-bio te zetten? In dit blog behandel ik Linktree en Milkshake, mijn favoriete twee gratis tools, om binnen een handomdraai je eigen landingspagina voor je Insta-bio te maken.

voorbeelden swipe up en link in bio
Afbeelding 1: Voorbeeld van ‘Swipe up’ (links, vanaf 10.000 volgers) en voorbeeld van ‘Link in bio’ (rechts)

Linktree voor Insta-bio

Een beetje Instagram liefhebber heeft de naam Linktree vast wel eens voorbij horen komen. Misschien heb je de bekende link ook wel eens op Instagram accounts gezien. Ik gebruik hem zelf ook (zie afbeelding 1), omdat het een handige tool is om meerdere links in kwijt te kunnen. En het voordeel van Linktree is dat deze tool geen geld kost (behalve als je alle opties wilt hebben), makkelijk in gebruik is en binnen een paar minuten al in je link in bio kan staan! Hoe? Dat leg ik je hieronder uit.

Aan de slag met Linktree

 1. Ga naar Linktree;
 2. Maak een account aan;
 3. Onder het kopje ‘Links’ kun je de links toevoegen die jij op je landingspagina wilt hebben. Denk aan de link naar je website, een link naar een nieuwe YouTube video, een link naar je blog of links naar je andere social media accounts. Bepaal zelf welke en hoeveel links jij wilt.
 4. Vervolgens kun je bij ‘Appearance’ zelf je profielfoto kiezen. Deze foto komt bovenaan de landingspagina.
 5. Kies tevens bij ‘Appearance’ een thema die het beste bij jou past. Een nadeel van Linktree is dat de thema’s beperkt zijn. Met een pro account heb je meer keuzes, maar hier moet je wel voor betalen. De beschikbare thema’s doen echter niet af aan de functie van de landingspagina.
 6. Tevreden? Klik dan op de ‘Share’-button rechts bovenin en plak de link in je Insta-bio!
voorbeeld Insta-bio
Afbeelding 2: Voorbeeld van een Linktree landingspagina

Milkshake voor Insta-bio

Ook Milkshake is zo’n handige gratis tool. Het werkt eigenlijk hetzelfde als een Linktree: bovenaan de landingspagina kun je een afbeelding kwijt en daaronder kun je verschillende links toevoegen. Het voordeel van Milkshake is dat je meer mogelijkheden hebt in vormgeving en meer landingspagina’s achter elkaar kunt plakken. Zo heb je bij Milkshake keuze uit verschillende ‘Cards’:

 • About card. Hier kun je een kaart maken waarin je iets vertelt over jezelf. Door middel van de verschillende ‘looks’ (ontwerpen en thema’s) kun je de landingspagina aanpassen naar jouw wensen.
 • Links card. Op deze kaart kun je verschillende links kwijt, bijvoorbeeld naar je blog, portfolio, website et cetera. Ook deze card kun je weer een andere look geven.
 • Top picks card. Ook op deze landingspagina kun je verschillende links en afbeeldingen kwijt. Wil je een link delen naar jouw favoriete blog, boek, website of video waar jij veel inspiratie uithaalt? Dan kun je deze kaart gebruiken. Elke link wordt ondersteund door een foto die je zelf kunt kiezen.
 • Splash card. Hier kun je een foto met een quote in zetten. Heb je een slogan, pay-off of andere quote die jouw onderneming typeert? Dan kun je deze hier kwijt.
 • YouTube card. Maak jij veel gebruik van YouTube en deel je regelmatig nieuwe video’s? Promoot dan jouw account met deze landingspagina! Ook kun je hier links kwijt naar je beste of recente video’s
milkshake
Afbeelding 3: verschillende Milkshake cards

Met Milkshake aan de slag?

Om een idee te krijgen van de verschillende cards, heb ik een aantal cards met verschillende looks achter elkaar gezet (zie afbeelding 3). Wil jij dit nu ook proberen voor je Instagram account? Download dan de Milkshake app voor Apple of Android en maak een account aan. Vervolgens kun je in de app verschillende Cards uitkiezen. Deze cards kun je vormgeven naar verschillende looks. Zijn jouw card(s) en look(s) helemaal naar wens? Klik dan op Preview, zodat je precies ziet hoe jouw landingspagina eruit gaat zien. Tevreden? Klik dan op Publish. Vervolgens krijg je jouw link te zien en kun je deze delen in jouw Insta-bio of in je Stories. Easy peasy!

Heb je hulp nodig met Linktree of Milkshake, of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met me op!

Foto van Esther Wetting

Esther Wetting

Ik help jou met online copywriting, social media en SEO. Samen scheppen we orde in de digitale chaos.

REACTIES

Praat je mee?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SHARE

Blog delen

Scroll naar boven