fbpx

Blog

Je kunt nu berichten en Reels inplannen in de Instagram app

Instagram post inplannen

Ja, het is écht waar: Meta (het moederbedrijf van Instagram) heeft bevestigd dat het inplannen van berichten en Reels ín de Instagram app binnenkort voor iedereen mogelijk gaat zijn! Sterker nog: het kan zijn dat jij als Instagram gebruiker deze functie nu al hebt, maar het nog niet weet…

Geen andere Instagram tools meer nodig

Met Hootsuite, Later, Buffer, Planoly, Coosto en nog veel meer “third party apps” kun je social media berichten, waaronder Instagram berichten, inplannen voor in de toekomst. Als je veel social media accounts beheert, is het erg handig om alles overzichtelijk in één tool te hebben. Maar er kleven ook een aantal nadelen aan deze social media apps: ze kosten veel geld óf je moet een Facebook account koppelen om berichten in te kunnen plannen. Als je alleen Instagram berichten wilt inplannen, is dit dus best een gedoe. Daar heeft Instagram dus nu een oplossing voor gevonden.

Hoe plan ik berichten in de Instagram app?

Wil je weten of jij een van de gelukkige Instagram gebruikers bent die al berichten in de Instagram app kan inplannen? Volg dan onderstaande stappen om daarachter te komen:

  • Maak als eerste een bericht aan (een ‘grid post’ die op je tijdlijn verschijnt).
  • Ben je helemaal klaar met het bewerken van de foto? Dan kom je uit bij de laatste stap: het schrijven van een bericht, het taggen van mensen en het toevoegen van je locatie.
  • Scroll helemaal naar onderen en klik op ‘geavanceerde instellingen’ (of ‘advanced settings’ als je de taal in het Engels hebt ingesteld).
  • Als je de optie hebt, zie je helemaal bovenaan ‘deze post inplannen’ (of ‘schedule this post’) staan. Als je deze aanzet, kun je voor jouw bericht de gewenste datum en tijd invullen.
stappenplan: bericht inplannen Instagram
Stappenplan voor het inplannen van een Instagram bericht

Voor wie is de functie?

Maak je gebruik van een social media tool om je (Instagram) berichten in te plannen, dan heb je daar over het algemeen een zakelijk account voor nodig. Dit schijnt bij de nieuwste functie van Instagram niet het geval te zijn: het inplannen van Instagram berichten voor een datum en tijd in de toekomst zou voor iedereen beschikbaar worden, aldus Mashable.

Ik heb de functie nog niet, wat kan ik doen?

Geen zorgen, de functie is nog maar uitgerold bij een selecte groep Instagram gebruikers van over de hele wereld. Je bent dus absoluut niet de enige. Wil je wel graag Instagram berichten inplannen? Dan kun je dit bijvoorbeeld doen in de Facebook Creator Studio (Studio voor makers in het Nederlands). Dit is geen “third party app”, maar een gratis functie van Facebook en Instagram zelf om jouw berichten dagen, weken of zelfs maanden van tevoren in te plannen. Kleine kanttekening: dit is wel alleen voor zakelijke accounts.

Wanneer wordt de functie uitgerold?

Wanneer de functie bij iedereen is uitgerold, is nog onbekend. Meta is het op dit moment aan het testen en uitrollen bij verschillende accounts. Werkt het goed en wordt er positief op gereageerd? Dan is de kans groot dat het binnenkort gefaseerd bij ieder Instagram account wordt gelanceerd. Houd de geavanceerde instellingen van Instagram dus goed in de gaten!

Picture of Esther Wetting

Esther Wetting

Ik help jou met online copywriting, social media en SEO. Samen scheppen we orde in de digitale chaos.

REACTIES

Praat je mee?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SHARE

Blog delen

Scroll naar boven